Hybrideschuim pocketveren matrassen

Traagschuim pocketveren matrassen

Comfortschuim pocketveren matrassen

Pocketvering Matras Basic

 313,00 130,00

Micro pocketveren matrassen

Alles wat je moet weten over pocketveren matrassen

Op zoek naar een nieuwe matras? Misschien behoort een pocketveringmatras tot een van je opties. Grote kans dat er tijdens je zoektocht een aantal vragen bij je opkomen. Wat is pocketvering nou eigenlijk? Hoeveel veren moet ik kiezen en wat kost een pocketveringmatras? Hier vind je alles wat je moet weten over pocketveringmatrassen!

Wat is pocketvering?
Een pocketvering matras wordt vaak ervaren als een heel comfortabel matras. Een pocketveren matras bestaat uit een heleboel metalen veren die per stuk in een zakje zijn verpakt. Deze zakjes kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen, doordat de veren apart verpakt zijn. Zo geniet je van een hoog aanpassingsvermogen aan de vormen van je lichaam. Beide zijden van de veren zijn afgedekt met schuim. De matras is verdeeld in comfortzones, meestal 7 of 9, die verschillen in hardheid. Een pocketveren matras ventileert goed en biedt een optimale ondersteuning.

Uit hoeveel veren bestaat een pocketveren matras?
Er bestaan pocketvering matrassen met verschillende aantallen veren. Zo kun je tijdens je zoektocht naar een pocketvering matras bijvoorbeeld aantallen van 300 of 500 pocketveren tegenkomen. Deze getallen betekenen het aantal veren per vierkante meter. Een matras met het getal 300 heeft dus 300 veren per vierkante meter. Hoeveel veren je nodig hebt hangt af van je gewicht. De pocketvering matras met 300 veren per vierkante meter is een standaard medium pocketveer. Deze matras wordt aangeraden voor mensen met een gewicht tot ± 90 kg. Boven de 90 kg kun je het beste kiezen voor een stevige micropocketvering matras met 500 veren met vierkante meter. Over het algemeen geldt dat hoe meer veren per vierkante meter in de matras zitten, hoe beter je lichaamsgewicht wordt verdeeld. Ook zul je 7-zones en 9-zones pocketveren matrassen tegenkomen. Dit wil zeggen dat de matras in 7 ofwel 9 comfortzones is ingedeeld.

Lees alles over comfortzones: Wat zijn comfortzones in een matras

Waarom een pocketvering matras?
Pocketvering matrassen hebben een groot aantal voordelen. Het grootste voordeel van een pocketvering matras is dat je lichaam perfect wordt ondersteund doordat de matras zich aanpast aan je lichaam. Hierdoor lig je comfortabel en word je lekker uitgerust wakker in de ochtend!

Hoe lang gaat een pocketvering matras mee?
Als je kiest voor een goede kwaliteit pocketvering matras, kan de levensduur flink oplopen. Kies dus voor een pocketvering matras met geharde stalen veren en een duurzame afdeklaag zoals traagschuim of hybrideschuim. Zo kun je tot wel 15 jaar plezier hebben van je matras!

Wat kost een pocketvering matras?
De prijs van een pocketvering matras kan sterk verschillen. Dit ligt o.a. aan het aantal veren wat is gebruikt per vierkante meter en het materiaal van de afdeklaag.
Bij Beddenwinkel koop je al een pocketveren matras met hybrideschuim vanaf € 159,-.

doorsnede micropocketveren matras

Voor en nadelen van een pocketveren matras

  • Pocketveren matrassen hebben een holle kern. Daardoor verluchten ze beter dan volle kernmatrassen zoals schuimmatrassen. Betere ventilatie wil dus zeggen minder last van geurtjes of vocht. Wie veel transpireert heeft dus baat bij een pocketvering matras.
  • De hygiëne van een pocketvering matras is daardoor ook beter. Bacteriën kweken het beste in warme en vochtige plaatsen. Doordat een pocketvering matras minder vocht vast houdt en ook koeler is, is deze matras een minder geschikte kweekbodem voor bacteriën dan een volle kernmatras.
  • Pocketveren matrassen hebben minder snel last van kuilvorming.

Pocketveermatrassen bestaan uit een geveerde kern, afgekleed met een zacht laagje afdekmateriaal en een tijk (matrashoes). De kern bestaat uit honderden stalen pocketveren die stuk voor stuk individueel verpakt zijn. Zo beweegt elke veer afzonderlijk mee met je lichaam, kunnen de veren niet in elkaar verward raken en zorgen ze voor een optimale ondersteuning. Voor extra comfort is de stevigheid van de pocketveren ingedeeld in verschillende comfortzones. Dit om je heupen, schouders en andere vitale delen van je lichaam goed te ondersteunen.
De levensduur van een pocketvering matras wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het afdekschuim dat op de pocketveren ligt.

De nadelen van een pocketveren matras

  • Pocketverenmatrassen zijn koele matrassen en niet geschikt voor mensen die het heel snel koud hebben.
  • Het ijzer van de pocketveren creëert een magnetisch veld en verhoogt zodoende spierspanning.
  • Een pocketverenmatras heeft ruimteverlies door de schuimrubber omlijsting. Deze omlijsting is nodig om de veren op hun plaats en de matras goed in model te houden.

Traagschuim pocketveren matrassen
Hybrideschuim pocketveren matrassen
Comfortschuim pocketveren matrassen