Comfortschuim matrassen

Pocketvering Matras Basic

 313,00 130,00

Matrassen gemaakt van polyether of comfortschuim vallen binnen de goedkope matrassen, samen met binnenveringsmatrassen. Jaren geleden sliep bijna iedereen op een polyether matras. De ontwikkelingen in de matrassenindustrie hebben er voor gezorgd dat polyether niet langer het enige materiaal is voor een schuimmatras, al dan niet met pocketveren.

Polyether matrassen zijn ingehaald zijn door koudschuim matrassen. Koudschuim is de opvolger van het polyether. Koudschuim ventileert beter, voelt comfortabeler aan en heeft een open celstructuur waardoor de nadelen van polyether, het snel te warm krijgen en snel transpireren, getackeld zijn. Daarnaast zal een polyether matras bij vrij intensief gebruik kuilvorming gaan tonen. Hier zul je bij een koudschuim matras (bijna) nooit last van hebben.

Soortelijk gewicht (SG) van polyether
De kwaliteit van het comfortschuim wordt aangegeven met een SG-waarde. SG staat hierbij voor soortelijk gewicht: het gewicht dat het schuim weegt per kubieke meter. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer schuim er in het matras verwerkt is (per kubieke meter uitgedrukt). Als het schuim een hele lage SG-waarde heeft, zul je begrijpen dat er weinig schuim en veel lucht per kubieke meter zit. Bij deze lage waarde zal een matras snel aan kwaliteit verliezen en je lichaam weinig ondersteuning geven. Des te hoger de SG-waarde van het comfortschuim des te duurzamer het schuim is.

Let op: het soortelijk gewicht zegt niets over hoe hard of zacht het matras aanvoelt! Een polyether matras met een SG-waarde van 45 kan net zo hard of zacht aanvoelen als een polyether matras van SG25.
Des te hoger het soortelijk gewicht, des te duurzamer het materiaal.

Comfortschuim pocketveren matrassen
Polyether of comfortschuim matrassen met pocketveren bieden meer comfort dan een volle kern schuimmatras van polyether. Dat komt omdat je dan wel de voordelen van het pocketveren binnenwerk hebt. Comfortschuim matrassen met pocketveren zijn uitstekend geschikt voor kinderen en logeerbedden.

Levensduur
Van alle type matrassen hebben comfortschuim matrassen de kortste levensduur (4 tot 6 jaar) en zijn daarom vaak de goedkoopste.
Als je op zoek bent naar meer duurzaamheid, veerkrachtigheid en betere warmte- en vochtregulatie dan raden wij van Beddenwinkel je aan om te kiezen voor een koudschuim of hybrideschuim matras.

Voordelen van polyether

  • Anti-allergische schuimsoort
  • Goedkoop

Nadelen van polyether matrassen

  • Polyether kent een gesloten celstructuur, waardoor de ventilatie en vochtopname matig is en het relatief warm kan aanvoelen
  • Kan na verloop van tijd kuilvorming gaan tonen. Dit komt ook door de gesloten celstructuur
  • Weinig veerkracht
  • Gaan niet heel lang mee, dus niet duurzaam

Het advies van Beddenwinkel

Investeer iets meer geld en koop een koudschuim of hybrideschuim matras.

Eigenschappen:
+ Goedkoop in aanschaf
+ Uitstekend geschikt voor kinder- en logeerbedden
Sneller kuilvorming
Kortere levensduur