Matras hardheid

In onze webwinkel vind je pocketveermatrassen en schuimmatrassen in vele verschillende soorten en maten. Wanneer je je gewenste matras hebt gevonden, dan kan je als dat is aangegeven ook nog een keuze maken in de hardheid van een matras. Het begrip hardheid is relatief omdat de ene persoon een matras als zacht ervaart en de andere persoon hetzelfde matras hard vindt aanvoelen. Het is een zeer persoonlijk gevoel dat je hebt bij een matras. Bij een aantal matrassen kun je de stevigheid van het matras kiezen.

Maar wanneer kies je dan voor een stevig matras? Hier is niet echt een duidelijk antwoord op te geven omdat dit per persoon verschilt. Daarnaast ervaart een ieder de hardheid op zijn eigen manier, wat voor de een zacht aanvoelt is voor de ander stevig. Vanuit de matrassenfabrikanten zijn richtlijnen samengesteld die de keuze van de hardheid vergemakkelijken. Hierbij worden de begrippen lengte en gewicht gehanteerd. Aan de hand van je lengte en je gewicht kan je in onderstaande kolom zien welke hardheid het beste bij je past. Hierbij moet je wel rekening houden dat het per persoon verschilt.

Schema hardheid matras gebaseerd op lengte en gewicht

Kies de juiste matras hardheid

Het hardheid matrassen schema kan je helpen kiezen van de juiste hardheid van je matras. Als je een matras kiest die te zacht of te hard voor je is, houdt dan rekening dat dit wel een aantal nadelen met zich meebrengt. Wanneer je te zwaar bent voor een licht matras dan is de kans groot dat het matras gaat aanvoelen als een soort hangmat. Dit kan tot gevolg hebben dat je rugklachten krijgt en je slaaphouding wordt veranderd. Zachte matrassen zijn in principe alleen geschikt voor mensen die minder dan 80 KG wegen. Eveneens kan een te hard matras ook vervelende gevolgen hebben. De drukpunten van je schouders en bekken kunnen teveel belast worden.

De keuze van de hardheid van je matras is zeer persoonlijk.