Matras micropocketveren Royal

 1169,00 470,00

Koudschuim Matras HR 90 x 200 cm.

 299,00  128,95

Koudschuim Matras HR

 315,00 130,00

Op zoek naar een koudschuim topdekmatras?

Topdekmatras Koudschuim 7cm

 183,00 75,00

Topdekmatras Koudschuim Deluxe 9cm

 236,00 95,00

Wat is koudschuim of HR schuim

Koudschuim wordt van polyurethaan gemaakt. Vaak wordt gedacht dat koudschuim koud is. Dit is niet waar, de naam koudschuim komt van de term ‘Cold Cure Moulding’. Het is schuim dat in koude vormmallen wordt geproduceerd. De naam heeft dus te maken met de manier waarop het gemaakt wordt, niet met de eigenschappen van het schuim zelf. Een betere naam voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, oftewel schuim met hoge veerkracht. Goed om te weten is dat koudschuim van nature een open celstructuur heeft. Die open celstructuur zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen die u hieronder kunt lezen.

Waarom een matras van koudschuim kopen?

Koudschuim of HR-schuim heeft zeer goede ventilerende eigenschappen. Door de open structuur van het koudschuim kan de lucht goed doorstromen en wordt vocht optimaal afgevoerd. Zo ga je fris slapen en sta je fris weer op!

Blijvende veerkracht en geen kuilvorming

Koudschuim is een veerkrachtige schuimsoort die zich goed naar je lichaam vormt. Koudschuim veert goed mee zodat het draaien in bed comfortabeler wordt. Het materiaal past zich aan het lichaam aan en veert ook snel weer terug. Er is geen sprake van kuilvorming en het (top)matras is ook geschikt voor mensen met een hoog lichaamsgewicht.

Voor wie zijn koudschuim (top)matrassen geschikt?

Koudschuim (top)matrassen zijn in principe geschikt voor iedereen. Ze zijn, doordat koudschuim vrij stug is, ook erg geschikt voor mensen boven de 100 kilo. Kies dan wel voor een stevig koudschuim matras.

Koudschuim (top)matrassen zijn ook zeer geschikt voor mensen die het snel te warm in bed hebben of veel transpireren. Het meest verkochte kindermatras is een  koudschuim matras.

Een groot voordeel van koudschuim is dat koudschuim geen geur afgeeft en ook allergievrij is.
Bovendien is een koudschuim (top)matras erg duurzaam, met andere woorden, ze gaan lang mee.

Koudschuim matrassen
Koudschuim topdekmatrassen