Wat zijn comfortzones in een matras

Een comfortzone in een matras betekent dat een matras uit verschillende zones bestaat waar een stevigere of juist zachtere druk ontstaat. Comfortzones worden vooral toegepast op matrassen van koudschuim, traagschuim en in alle schuimen in combinatie met pocketvering.

Wat is het doel van comfortzones in een matras?
Een comfortzone zorgt voor verschillende terugveerkrachtzones  van het schuim en de pocketveren. Een matras moet bijvoorbeeld op schouder- en heuphoogte verder inzakken dan ter hoogte van je rug. Andere plekken waar je de comfortzones tegenkomt zijn bijvoorbeeld de knie en het hoofd. Het doel hiervan is om je ruggengraat in een zo natuurlijk mogelijke houding te laten rusten. Hiermee lig je comfortabel en voel je minder tegendruk op plekken waar je dit niet wilt. Het voordeel hiervan is dat je volledig uitgerust wakker wordt en heerlijk comfortabel ligt.

Hoeveel comfortzones moet mijn matras hebben?
Er bestaan matrassen met 5, 7 of 9 comfortzones. Op Beddenwinkel verkopen wij enkel matrassen met 7 of 9 comfortzones. Elke soort heeft een aantal zones die bepaalde lichaamsdelen ondersteunen.

5-zone matras
Een 5-zone matras richt zich met name op specifieke sturing van het lichaam bij het hoofd en de nek, de schouders en de heupen. Uiteindelijk heb je 5 verschillende comfortzones. Dit komt doordat de zones voor hoofd & nek en die van de schouders worden herhaald bij het voeteneinde. Hierdoor kun je het matras namelijk draaien en zo verleng je de levensduur van het matras. Dit matras is geschikt voor iedere slaaphouding.

7-zone matras
Als je rugklachten hebt, dan raden we een matras van in ieder geval 7 comfortzones aan. Hierdoor krijgt het lichaam optimale ondersteuning en ervaar je vrijwel geen tegendruk in je rug. Doordat de comfortzones voor een rechte houding van het ruggengraat zorgen, krijgt je rug ook voldoende mogelijkheid om tijdens de nachtrust te herstellen. De matrassen met 7 comfortzones hebben als extra comfortzone de taille van je lichaam. Bij Beddenwinkel vind je vele soorten matrassen met 7 comfortzones

Wat zijn comfortzones in een matras
9-zone matras
Kwaliteits matrassen hebben tegenwoordig 9 zones voor een nog betere ondersteuning van je lichaam.

Wat zijn comfortzones in een matras

Extra belangrijk voor zijslapers

Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden wat je favoriete slaaphouding is. Vooral zijslapers hebben namelijk baat bij een hoog aantal comfortzones. De schouderzone is voor zijslapers namelijk een essentieel onderdeel van het matras. De schouder dient namelijk verder in te zakken dan bijvoorbeeld de zij zelf. Alleen op deze manier kan jouw ruggengraat een natuurlijke en rechte vorm aanhouden. Uiteindelijk is de doelstelling altijd om je ruggengraat op een rechte manier in positie te krijgen voor een optimale nachtrust.
Conclusie

Een comfortzone heeft veel voordelen voor het bieden van ondersteuning aan jouw lichaam: het zorgt ervoor dat je lichaam goed recht ligt en je uitgeslapen wakker wordt zonder rugklachten. Zo kun je genieten van je welverdiende nachtrust.